Algemene informatie

Veel gestelde vragen

Mocht u een nacht van tevoren, of na afloop van de barbecue, in de directe omgeving van de triathlon willen overnachten, dan kan dat uiteraard.

Op de websites www.visithalderberge.com/overnachten en vindt u meer informatie over de overnachtingsmogelijkheden.

Net buiten Halderberge, op 20 min. van Oud Gastel is www.lepapillon-schijf.nl.

Vanaf de rotonde komt u Oud Gastel ingereden. Bij de verkeerslichten gaat u linksaf (gele borden triathlon volgen). Indien u vanuit Kruisland komt, gaat u dus rechtsaf. Daarna kunt u na 400 meter linksaf de Willem van der Maststraat in. Aan het einde vindt u de parkeerplaats aan uw rechterhand.

Parkeren binnen het parcours is i.v.m. veiligheid van de deelnemers niet toegestaan.
Voor bezoekers is het overig praktisch om zelf ook een fiets bij te hebben, de zwemstart ligt namelijk buiten het dorp.

Het wedstrijdsecretariaat is geopend op vrijdagavond van 19.00 tot 21.00u. En op de wedstrijddag vanaf 07.15. De locatie van het wedstrijdsecretariaat is Veerkensweg 11a, Oud Gastel.

Trioteams (1/8 afstand)
1/8 individueel
1/4 individueel
1/3 individueel (Unieke afstand, zowel recreatieve als wedstrijdserie)
Zie het programma voor de volledige informatie

Klopt, triathlon Oud Gastel beschikt over twee wisselzones. De eerste wisselzone van zwemmen naar fietsen bevindt zich bij café Gastelsfeer aan de Vliet. Hier is de start van het zwemmen. De tweede wisselzone van fietsen naar hardlopen is bij de bushalte naast ‘t Veerhuis,

Je krijgt bij het aanmelden en ophalen startnummer een plastic tas. Al je spullen zoals je wetsuit, zwembril en badmuts stop je in de wisselzone in je tas. Deze tas bevat je startnummer en is na de wedstrijd weer op te halen in ’t Veerhuis. Wij verzorgen dus het ophalen van je spullen, zodat je zelf niet terug hoeft naar de eerste wisselzone.

Je richt dus eerst de wisselzone 2 in bij het Veerhuis (je hardloopspullen) en fietst dan naar wisselzone 1 en richt daar je fietswissel in.

Tot 1 juni kun je je inschrijving wijzigen en/of annuleren. Je kunt hiervoor een mail sturen naar inschrijvingen@tveerke.nl

In onze 1/3 wedstrijdserie (de eerste serie) is er prijzengeld te winnen. Voor de hoogte van het prijzengeld zie ‘prijzenschema’. Voor de overige series worden ereprijzen uitgereikt. Let op, aanwezigheid is verplicht. Prijzen worden niet nagestuurd.

Wil je graag in een wetsuit zwemmen, maar heb je zelf geen pak? Geen zorgen! Voorafgaand aan de wedstrijd hebben we een samenwerking met Dare2Tri voor de huur van een wetsuit. Via de website kun je een wetsuit huren:

https://www.dare2tri.com/nl/collections/triathlon-oud-gastel-2024-wetsuits-verhuur 

Het wetsuit wordt rechtstreeks naar je toe verzonden, volgens het door jou gekozen tijdsbestek vóór onze triathlon, inclusief een retourlabel.

Ja, het dragen van een badmuts is verplicht. Wij stimuleren zoveel mogelijk het dragen van een eigen badmuts. Ben je de badmuts vergeten of heb je deze niet in bezit? Bij het zwemonderdeel hebben we altijd voldoende (nieuwe) badmutsen ter beschikking.

Ja, de wisselzone wordt bewaakt, fiets ophalen kan op vertoon van je startnummer.
De wisselzone is tot 17.00 uur bewaakt.

Voordat je fiets naar de wisselzone mag, vindt er een fietscontrole plaats. Het is belangrijk dat je fiets geen gebreken vertoont. Er wordt gecontroleerd op remmen, dat de fiets geen uitstekende delen bevat, het stuur is afgedopt en dat het balhoofd niet los zit. Zelf dien je je fietshelm op te hebben en dicht, deze wordt ook gecontroleerd. Fiets wegbrengen en ophalen enkel op voortaan van startnummer.

Nee, stayeren tijdens het fietsen is niet toegestaan. 

Tijdens het evenement zijn er diverse fotografen op en rondom het parcours. Deze worden later gedeeld op onze website en social media kanalen.

Bekijk hier onze media pagina. 

Water wordt aangeboden tijdens het looponderdeel. Na de race is ook fruit beschikbaar.

Onze finishlocatie is rondom het Veerhuis, de bushalte (wisselzone 2) en het plein. Deze is in het triathlon weekend omgedoopt tot het “wim van den Broek’ plantsoen. Hier vinden ook de prijsuitreikingen plaats. Wat er nog meer te doen is kun je hier lezen.

Prijsuitreikingen tijdschema (indicatief):

  • 11.55: Prijsuitreiking 1/8e
  • 12.45: Prijsuitreiking 1/3e (wedstrijd)
  • 14.35: Prijsuitreiking 1/4e
  • 14.40: Prijsuitreiking 1/3e (recreatief)
  • 15.00: Prijsuitreiking Team Competitie / 2e Divisie
  • 16.30: Prijsuitreiking Trio Triathlon

Alle prijsuitreikingen vinden plaats op het ‘Wim van den Broek Plantsoen’. 

Jazeker, we hebben een uitgebreid deelnemersinformatie boekje. Hierover kun je alles lezen over onze triathlon, hoe het werkt met de wisselzone en wat je mag verwachten.

Deelnemersinformatie

Is je vraag nog niet beantwoord? Stel hem dan gerust