Ter voorbereiding is het mogelijk om diverse trainingen en clinics te volgen:

  • Specifieke zwemtrainingen
  • Proefzwemmen
  • Wisselclinc

Specifieke zwemtraining de Vuurtoren

Speciaal voor deelnemers aan triathlon organiseert De Vuurtoren (Oud Gastel) zwemtrainingen. Wil je aan je zwemtechniek werken, of graag conditie opbouwen in het water? Dat kan! Meer informatie: https://rbdevuurtoren.nl/triathlon/

Proefzwemmen

Traditie getrouw kan op dinsdagavond in de week voor de triathlon worden proefgezwommen in de Vliet. Vanaf 19.00 ben je welkom op de locatie van Gastel Sfeer om het zwemwater alvast te verkennen.

  • Zwemmen is mogelijk van 19.00 tot 20.00u.
  • Iedereen die het water betreed wordt geregistreerd, zodat we zeker weten dat iedereen er ook weer uit is. 
  • Bij slecht weer / onweer wordt het proefzwemmen verzet. Houdt hiervoor onze Social media in de gaten.

Wisselclinic dinsdag 18 juni (tijdens het proefzwemmen)

Sta jij aan de start voor je eerste triathlon? Of ben je relatief onervaren en kun je wel wat goede tips gebruiken? Is dat wisselen maar een spannend gedoe? Niet getreurd!

Op dinsdagavond 18 juni (als je dus ook kunt proefzwemmen in de Vliet) organiseren wij GRATIS en voor niets een wisselclinic. De wisselclinic wordt verzorgd door ‘t Veerke door ervaren triatleten binnen ons bestuur.

We starten om 19.15 met verzamelen en aansluitend een stukje proefzwemmen. Opvolgend starten we met de wisselclinic. Uiteraard is er alle ruimte om vragen te stellen over triathlon. De totale clinic duurt +/- 90min. Je neemt de materialen voor een wissel mee, dus je fiets, evt. wetsuit en hardloopschoenen.

Het is een praktische clinic, dus je gaat daadwerkelijk oefenen met de wissel. We leggen je daarnaast alles uit over onze triathlon, de wisselzones en allerlei praktische tips. Uiteraard is er ook ruimte om vragen te stellen. Dan kan het aan de voorbereiding niet liggen. Deelname is gratis. Inschrijven via onderstaand formulier:

https://forms.gle/gDPvUmwG7YvpaqVq6